14 Eylül 2016 Çarşamba



KURBAN BAYRAMI KATLİAM MI ??

Bugün kurban bayramının  3. Günü tüm Türkiye’de büyük sevinçle kutlanmakta , bilirsiniz kurban bayramında neler yapılır 1.günü bayram namazından sonra kurbanlar kesilir büyükler , akrabalar ziyaret edilir vs. Peki neden kurban bayramı ? nedeni çok basit değil mi ALLAH (C.C) rızasını kazanmak ve paylaşmayı  öğrenmek evine 365 günde bir kere bile et girmeyen fakir aileler ile etimizi paylaşmaktır. Bu şekilde İslam dininin ne kadar adaletli ve paylaşmaya önem verdiğini  görebiliriz.

Ne yazık ki bir takım insanlara göre bu böyle değildir arkadaşlar , facebook’da ve bazı  forum sitelerinde gezerken bir takım kişiler kurban bayramının mübarek gün değil’de aksine katliam olduğunu düşünüyor. Hepsinin düşüncelerine saygı gösteriyorum sonuçta sabaha kadar da anlatsan kendi bildiklerinden şaşmayacaklardır neyse arkadaşlar bu katliam mı yoksa değil mi konusu üzerine değinmek istiyorum.

Peygamberimiz Hz.ibrahim  ALLAH’a  dua eder  hayırlı bir çocuğu olmasını böyle bir çocuğu olursa ALLAH’a kurban edeceğine söz  verir. Ve Hz. İbrahim’in oğlu Hz.İsmail dünya’ya gelir , ALLAH’a verdiği sözü yerine getirmek için oğlunu kurban etmek zorundadır tam bunu yapacak iken ALLAH peygamberimize bir  koç gönderir  ve imtihanı geçtiğini bu koçu kurban etmesini  emreder. Bu ibretlik olaydan da anlayacağımız üzere ALLAH biz insanları yaratılanların arasında en değerli olarak yaratmıştır.

ALLAH katliam olsun diye değil onların etinden sütünden yararlanalım diye yaratmıştır kurbanlık hayvanları .Kaldı ki dinimiz de kurban kesmenin de bazı  usulleri vardır en önemlisi de  kesilecek kurbana eziyet etmemektir.Kurban bayramı katliam değil ALLAH’a karşı itaatimizi ona bağlılığımızı gösterir bu ibadetler ALLAH’a bizi daha çok yakınlaştırır , kesilen kurbanlar  ahirette bizi  karşılayacaklar bize şefaatçi olacaklardır.

YÜCE ALLAH (C.C) kestiğiniz  kurbanları kabul eylesin
 

Bayramınız mübarek olsun.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder